ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ - 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ - 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ

O ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!

ΔΩΡΕΑΝ Οπτική Τομογραφία (OCT) ωχράς κηλίδας σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη και σε όλους όσους παίρνουν φάρμακα για τον έλεγχο του Ζαχάρου.

*Κατόπιν ραντεβού από τις 14 Νοεμβρίου 2017 και για ένα μήνα        

2107241888,  2106199125 / contact@aktinacenter.gr


Η Παγκόσμια Ημέρα για το διαβήτη χρησιμεύει ως μια σημαντική υπενθύμιση ότι η συχνότητα εμφάνισης και ο επιπολασμός του διαβήτη αυξάνονται παγκοσμίως και αυτό θα συνεχιστεί εκτός αν ληφθεί άμεσα δράση. Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου το  Aktina Center συμμετέχει στην βασική εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα του διαβήτη. Σκοπός μας, είναι να ενημερώσουμε το κοινό για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας. Ο διαβήτης απειλεί την όραση μας και αποτελεί στις δυτικές κοινωνίες τη συχνότερη αιτία απώλειας όρασης σε ηλικίες από τα 20 έως και τα 60 έτη.

Η Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT) αποτελεί την επιτομή των σύγχρονων διαγνωστικών εξεταστικών μεθόδων στην Οφθαλμολογία. Με τη χρήση ενός ειδικού αβλαβούς LASER γίνεται σάρωση του εσωτερικού του οφθαλμού και απεικόνιση της Ωχράς κηλίδας και του Οπτικού νεύρου με υψηλή ευκρίνεια και ακρίβεια. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορούμε να συλλέξουμε πληροφορίες που είναι αδύνατον να πάρουμε με άλλους τρόπους. Και όλα αυτά ανώδυνα, αναίμακτα, χωρίς καμία άμεση επαφή με τον οφθαλμό.

Η Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT) αποτελεί αναγκαίο και πολύτιμο εργαλείο για τη μελέτη του Αμφιβληστροειδούς και της Ωχράς κηλίδας, για την διάγνωση και παρακολούθηση διαβητικών ασθενών, για την Ηλικιακή εκφύλιση αλλά και για τη μελέτη του Οπτικού νεύρου και το screening του Γλαυκώματος.

Μία εξαιρετικά πολύτιμη αλλά και ιδιαίτερα φιλική εξέταση που μπορεί να προλάβει πολλά…!