Οι Ιατροί

Δρ. Βασίλης Σ. Λιαράκος

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

Ο Κος Λιαράκος Βασίλειος είναι χειρουργός οφθαλμίατρος, με ιδιαίτερη εξειδίκευση σε πρωτοποριακές τεχνικές μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς και πολυετή διεθνή εμπειρία. Ασχολείται κυρίως με τη σύγχρονη διαθλαστική χειρουργική (διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού) με τη χρήση Femtosecond LASER, με νέες τεχνικές αντιμετώπισης της πρεσβυωπίας, με μοντέρνες τεχνικές μεταμοσχεύσεων και με τη χειρουργική του καταρράκτη. Το 2012 διενήργησε την πρώτη εκλεκτική μεταμόσχευση Δεσκεμετείου-Ενδοθηλίου Κερατοειδούς στην Ελλάδα. Το 2017 διενήργησε την πρώτη παγκοσμίως Femtosecond LASER μεταμόσχευση Μεμβράνης Bowman σε συνδυασμό με διασύνδεση Κερατοειδούς για την αντιμετώπιση προχωρημένου Κερατοκώνου.

Γεννημένος το 1975, εισήλθε στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή το 1993 και αποφοίτησε το 1999, κατατασσόμενος πρώτος στο Πολεμικό Ναυτικό. Υπηρέτησε σε Πολεμικά Πλοία του Ελληνικού Στόλου έως το 2012, συμμετέχοντας σε πολεμικές επιχειρήσεις εκτός Ελλάδος (Περσικός Κόλπος). Διετέλεσε Διευθυντής του Θεραπευτηρίου της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών και Διευθυντής του Θεραπευτηρίου της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Εκπαιδεύτηκε σε Σχολεία Αυτοδυτών, Βιοχημικού Πολέμου, Αντιμετώπισης Καταστροφών και Παροχής Α΄ Βοηθειών στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ (Newport, Rhode Island, Fort Leonardwood, Missouri). Συμμετείχε στη Διακλαδική Μονάδα Υγειονομικού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Εκπαιδεύτηκε στην Οφθαλμολογία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου. Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητος της Οφθαλμολογίας το 2008 και τον Ευρωπαϊκό τίτλο Οφθαλμολoγίας κατόπιν εξετάσεων το 2009. Έλαβε τίτλο Μεταπτυχιακής εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή. Από το 2013 είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική του Κερατοειδούς και στις Μεταμοσχεύσεις στο Rotterdam της Ολλανδίας, από τον πρωτοπόρο των μεταμοσχεύσεων και εφευρέτη Gerrit Melles. Επίσης έχει μετεκπαιδευθεί στην Τράπεζα Μοσχευμάτων Κερατοειδούς Amnitrans της Ολλανδίας. Αντικείμενα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος αποτελούν οι μεταμοσχεύσεις ενδοθηλίου (DMEK, DSAEK), η πρόσθια μερική κερατοπλαστική (DALK), οι μεταμοσχεύσεις αμνιακής μεμβράνης, οι μεταμοσχεύσεις βλαστοκυττάρων και η χρήση του Femtosecond Laser στη χειρουργική του Κερατοειδούς. Είναι ένας από τους πρώτους χειρουργούς DMEK και μεταμόσχευσης Bowman διεθνώς.

Από το 2008 έως σήμερα εργάζεται στην Οφθαλμολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Από το 2011 έως το 2016 εργάστηκε ως Ειδικός Μεταμοσχεύσεων στην Κλινική NIIOS (Rotterdam, Ολλανδία)  Netherlands Institute for Innovative Ocular Surgery (NIIOS), εκπαιδεύοντας οφθαλμιάτρους από διάφορες χώρες του κόσμου σε καινοτόμες τεχνικές.

Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Οφθαλμολογίας (EBOD), μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, της Διεθνούς Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής καθώς και πολλών Ευρωπαϊκών και Διεθνών Εταιρειών. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας επί 4 έτη.

Έχει συγγράψει πάνω από 40 άρθρα σε επίσημα Διεθνή Οφθαλμολογικά περιοδικά, πληθώρα άρθρων σε Ελληνικά περιοδικά και πάνω από 5 Κεφάλαια σε Διεθνή βιβλία αναφοράς (με αντικείμενο τις Μεταμοσχεύσεις Κερατοειδούς). Συμμετέχει ως ομιλητής σε όλα τα μεγάλα Διεθνή Συνέδρια κυρίως σε Αμερική και Ευρώπη με πάνω από 200 ομιλίες από το 2007. Έχει διοργανώσει και συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε χειρουργικά σεμινάρια μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς στις ΗΠΑ, στην Ολλανδία, στη Μεγάλη Βρετανία, σε διάφορες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στην Ιαπωνία.

Συνεργάζεται με το εξειδικευμένο Διαγνωστικό/Θεραπευτικό κέντρο των Αθηνών, Affidea.

Χειρουργεί στην πιο σύγχρονη οφθαλμοχειρουργική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας στην Ελλάδα, Eye Day Clinic.

 

Τον Φεβρουάριο του 2011 η Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής βράβευσε τον Χειρουργό Οφθαλμίατρο Βασίλειο Σ. Λιαράκο ως τον καλύτερο νέο Οφθαλμίατρο και του απένημε ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ για μετεκπαίδευση σε κέντρο του εξωτερικού.

Διακρίσεις & Βραβεύσεις

 

Το Μάρτιο του 2017 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής κ. Σπύρος Γεωργάρας βράβευσε τον κ. Λιαράκο με το 1ο Βραβείο Καλύτερου Free Paper Presentation στα πλαίσια του 31ου Διεθνούς Συνεδρίου.

 

 

 

 

Δρ. Δούβαλη Μαρία

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

Η Χειρουργός Οφθαλμίατρος Μαρία Δούβαλη είναι ιδρυτικό – βασικό μέλος του Οφθαλμολογικού κέντρου Aktina Center από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου L’Aquila Ιταλίας από όπου αποφοίτησε με Άριστα. Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική κλινική του Αττικού Νοσοκομείου Αθηνών. Μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας παρέμεινε ως επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα αμφιβληστροειδούς υαλοειδούς αποκτώντας εξειδίκευση στη διάγνωση και παρακολούθηση παθήσεων της ωχράς κηλίδας με φλουροαγγειγραφία και οπτική τομογραφία (OCT) καθώς και στη θεραπευτική αντιμετώπιση αυτών με φωτοπηξία, φωτοδυναμική και ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις.

Συμμετέχει ενεργά σε ελληνικά και διεθνή οφθαλμολογικά συνέδρια με παρουσιάσεις κλινικών ερευνών και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Ως ιδιώτης οφθαλμίατρος συνεργάζεται με το διαγνωστικό κέντρο Αθηνών Affidea, με την Βιοκλινική Αθηνών και την μονάδα ημερήσιας νοσηλείας  Eye Day Clinic.

 

Αποτελεί ενεργό μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας καθώς και της Εταιρείας Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς.

 

 

 

Καραστατήρας Γεώργιος MD , MSC – FEBO

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΚΑΣΡΑΣΤΑΤΗΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Ιατρός γεννήθηκε στον Πειραιά το 1978. Τελείωσε το Λύκειο Παλλήνης με Άριστα και εισήλθε με πανελλήνιες στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων που αποφοίτησε το 2005. Είναι αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Ξεκίνησε την ειδικότητα της οφθαλμολογίας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών το 2010. Συνέχισε την εκπαίδευση του στο Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικότερα στο Frimley Park Hospital, στο Sussex Eye Hospital και στο Stoke Mandeville Hospital όπου ειδικεύτηκε στις παθήσεις αμφιβληστροειδούς, στο γλαύκωμα, στην παιδιατρική οφθαλμολογία, στο στραβισμό, στη νευρο-οφθαλμολογία, και στις παθήσεις κερατοειδούς. Εξειδικεύτηκε στην Παιδιατρική Οφθαλμολογία και στραβισμό στο κορυφαίο διεθνώς νοσοκομείο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου και συνέχισε την εξειδίκευση του στην Νευρο-Οφθλαμολογία , παιδιατρική νευρο-οφθαλμογία και στραβισμό ενηλίκων στο Bristol Eye Hospital. Είναι επιμελητής της Οφθαλμολογικής κλινικής ΝΝΑ από το 2015.

Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πτυχίου της Οφθαλμολογίας (Fellow of European Board of Ophthalmology). Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικής οφθαλμολογίας, Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής Οφθαλμολογίας, Βασιλικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας, Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής χειρουργικής, Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας.

 

Email: g.c.karastatiras@gmail.com / Τ: 6943483284

 

 

 

 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΟΥΜΗ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

 

Γεννήθηκε στην Κερατέα Αττικής το 1962.
Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Κερατέας και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ύστερα από Πανελλήνιες Εξετάσεις το 1980.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή με «Άριστα» και υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Μετά τη λήψη του πτυχίου ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογική Κλινική του Π. Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».
Στη συνέχεια εργάστηκε επί διετία (1994-1996) ως Clinical Fellow (Honorary Consultant) στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Queens Medical Centre στο Nottingham της Αγγλίας , με αντικείμενο την Παιδιατρική Οφθαλμολογία και το Στραβισμό. Ακολούθως διορίστηκε ως μόνιμος ειδικευμένος οφθαλμίατρος NHS στο νοσοκομείο Derbyshire Royal Infirmary, στο οποίο και εργάστηκε για δύο έτη (1996-1998).
Διορίστηκε ως Επιμελήτρια Β ΕΣΥ στο Π. Γενικό Νοσοκομείο Πειραιώς το 1998 και αποχώρησε ως Διευθύντρια ΕΣΥ το 2014. Στη διάρκεια της παραμονής της στο Νοσοκομείο:

-Ήταν υπεύθυνη για τον διαγνωστικό έλεγχο (screening) για αμφιβληστροειδοπάθεια της προωρότητας των νεογνών που νοσηλεύονταν στην μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών (MENN) .

– Ήταν υπεύθυνη του τμήματος στραβισμού και παιδο οφθαλμολογίας το οποίο και δημιούργησε μόνη της.

-Έχει ευρεία κλινική και χειρουργική εμπειρία σε θέματα επείγουσας οφθαλμολογίας, όπως και σε μεγάλο εύρος χρόνιων παθήσεων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση , οι αυτοάνοσες νόσοι, κλπ.
Έχει 20ετή χειρουργική εμπειρία σε:


Στραβισμό (ενήλικων και παιδιών)


Καταρράκτη: – με φακοθρυοψία -Με laser LENS-X (χωρίς νυστέρι)

Διαθλαστικές επεμβάσεις (femto laser) για διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού.

Γλαύκωμα

Παθήσεις βλεφάρων-Πλαστικές επεμβάσεις

Laser σε διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, ρωγμές αμφιβληστροειδούς.

Ενδοβολβικές εγχύσεις αντιαγγειογενετικώ παραγόντων για την θεραπεία ωχροπάθειας υγρής μορφής.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδριών και σεμιναρίων εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει επίσης ανακοινώσει και δημοσιεύσει ικανό αριθμό εργασιών.

Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο : «Πληροφορική της Υγείας» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδο οφθαλμολογίας και Στραβισμού και της Παγκόσμιας Εταιρείας Μικροχειρουργικής (International Microsurgical Society).

Συνεργάτης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας Eye Day Clinic (Βασιλ. Σοφίας 64).